Een diagnose van borstkanker in augustus 2013 en een langdurige werkombekwaamheid zorgde ervoor dat de situatie financieel erg moeilijk werd. Gelukkig hebben 2 echtparen, Chrisje & Guy en Erna & Jelle, mij financieel ondersteund door alle medische kosten te betalen en de kosten voor dagelijkse uitgaven te helpen dragen.

Na een borstamputatie, chemobehandeling en bestraling, keek ik uit naar mijn herstel. Een borstreconstructie maakte daar voor mij een onmisbaar deel van uit. Groot was mijn verbazing toen ik te horen kreeg dat een borstreconstructie met eigen weefsel niet zou worden terugbetaald. Ik zou de kost van € 4.000 uit eigen zak moeten betalen.

Als alleenstaande moeder van 2 tienerzonen die al ruim anderhalf jaar van een vervangingsinkomen leefde, was dit niet haalbaar voor mij.

Toen ik een feest wilde organiseren voor mijn 40ste verjaardag, besloot ik om er een benefiet van te maken, de TITS+MUSIC-party. Ik nodigde familie, vrienden, kennissen, (ex-)collega’s, buren, etc uit om mee te komen vieren en te overwegen om, indien ze van plan waren geweest om een cadeau te kopen, ze misschien een “stukje tiet” wilden kopen.  Iedereen was erg enthousiast en steunde mijn benefiet.  En wie er niet kon bij zijn, deed een bijdrage door overschrijving!

Het doelbedrag van € 4.000 werd snel en probleemloos gehaald.

Deze ervaring heeft zeker bijgedragen tot de oprichting van www.benetiet.be om op dezelfde manier fondsen in te zamelen voor vrouwen die met hetzelfde onrecht werden geconfronteerd. Dit deden we succesvol en bovendien kon Benetiet ertoe bijdragen dat deze ingreep voortaan volledig terugbetaald wordt ! #zottrots

Ik mocht mijn verhaal gaan vertellen bij TEDxWomenFlanders, waar ik mijn plannen voor www.innercrowdfunding.be ook al uit de doeken deed.

Delen mag! 🙂

Yamina Krossa